Receptnyertes – Így készül a töltött krumpli

Bodnár Miklósné
Bodnár Miklósné
Nyíregyháza-Borbánya – Kettős ünnep e hétvége a borbányai Bodnár Miklósné számára, hiszen a húsvéti vendégvárás öröme mellett a Kelet-Magyarország ajándéka is örömöt varázsolt arcára.

Receptnyertes

Receptversenyünk mai nyertese a töltött krumpli elkészítésével szeretné megismertetni a háziasszonyokat.

Személyenként két darab burgonyával számolva, teendőnk a következő: a meghámozott, megtisztított krumplik belsejét karalábévájóval kikaparjuk. 1/2 kg darált húsból pörköltet készítünk, majd 10 dkg rizst teszünk hozzá. Mikor a hús és a rizs megpuhul, megtöltjük vele a krumplikat.

Az alábbi mártással tálalhatjuk: 15-20 dkg vékony szeletekre vágott sampinyon gombát 5 dkg vajban puhára párolunk, megsózzuk, borsozzuk, majd 3 dl tejföllel behabarjuk.

– Palicz István –