Friss hírek

2009.05.20. 10:24

LABDARÚGÁS - Szerdán végleg befejezik az UEFA-kupa

<p>Utoljára rendeznek UEFA-kupa döntőt, jövőre átalakul ugyanis Európa második számú nemzetközi kupasorozata. Az UEFA-kupából Európa-liga lesz a következő szezontól. Utoljára német vagy ukrán együttes ülhet fel a trónra, szerda este a Werder Bremen és a Sahtar Donyeck mérkőzik meg egymással.</p>

Az UEFA-kupa 1971-ben indult a Vásárvárosok Kupája átalakításával, amely magyar szempontból igen sikeresnek volt mondható: a Ferencváros kétszer, az Újpest pedig egyszer jutott döntőbe, a Fradi pedig 1965-ben nyerni is tudott. Az UEFA-kupában azonban már csak egyetlen magyar együttes, a Videoton játszhatott finálét, 1985-ben a Real Madrid ellen vívtak emlékezetes döntőt.

Az idei döntőt a Werder Bremen játssza a Sahtar Donyeck ellen. Német együttes utoljára 1997-ben nyert, akkor a Schalke diadalmaskodott, a Werder viszont még egyszer sem jutott döntőbe, akárcsak a Sahtar, amely első ukrán együttesként vehet részt a fináléban. Mindkét csapat tehát első és egyben utolsó UEFA-kupa sikerére készül, jövőre már Európa-liga néven folytatódik ugyanis a sorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!