Friss hírek

2009.05.20. 10:13

Autópályán akartak rabolni, de elkapták őket

<p>Az M1-es autópálya egyik pihenőjén akart kirabolni egy szlovák állampolgárságú párt, két albán és két koszovói férfi, de a rendőrök tetten érték őket. A sztráda mentén az utóbbi időben elszaporodtak a külföldiek elleni támadások, ezért kiemelten figyelték a pihenőket a rendőrök, így sikerült megakadályozni a bűncselekményt. Az eset még május 15-én történt. Azóta a négy férfi ellen rablás kísérlete miatt eljárás indult és előzetes letartóztatásba is kerültek.</p>

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két albán és két koszovói állampolgárságú férfi ellen. Mindannyiukat azzal gyanúsítják, hogy május 15-én kora hajnalban az M1-es autópálya tatabányai szakaszának egyik pihenőhelyén késsel megfenyegettek egy szlovák állampolgárságú, vietnámi származású házaspárt.. A támadók a náluk lévő értékek átadását követelték.

Az utóbbi időben az autópálya melletti pihenőkben elszaporodtak a külföldiek ellen elkövetett lopások, rablások, ezért a Tatabányai Rendőrkapitányság - az elkövetők elfogása és további bűncselekmények megelőzése érdekében - kiemelt figyelmet fordít ezekre a helyszínekre. Ennek volt köszönhető az is, hogy szlovák állampolgárságú vietnámi párt sem sikerült kirabolniuk. A közelben tartózkodó rendőrjárőrök a támadókat tetten érték. A négy férfi előzetes letartóztatása mellett folyik ellenük az eljárás. - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Tatabányai Rendőrkapitányság Hivatala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!