szon-sportoldal

2011.05.30. 20:01

Hitehagyottan, sok hibával fociztak

<p>Ki gondolta volna mindezt a tavaszi rajt előtt? Szombaton bajnokot avattak a labdarúgó NB II. Keleti-csoportjában. A nyíregyházi, és megyebeli focikedvelők nagy bánatára a pezsgőt a diósgyőriek bontották fel.</p>

Nem mindennapi körülmények között, hiszen bár kikaptak Mezőkövesden, egy félidőnyivel később mégis boldogan ünnepelhettek, ugyanis a nyíregyháziak kikaptak Vácon.

- Úgy indult a mérkőzés, ahogyan azt elképzeltük, hiszen jó félóra elteltével vezetéshez jutottunk- kezdte visszapillantását Kovács János, a Spartacus szakmai stábjának megbízott vezetője. - Azt nem mondanám, hogy kiváló játékkal, de nálunk volt az előny. Sajnos ezt követően nem tudtuk gyarapítani góljaink számát, a félidő hajrájában pedig jött a kiállítás, ami döntőnek bizonyult. A váciak egyébként azt játszották, amit vártunk, lendületesen támadtak és sajnos egyre több helyzetet tudtak kialakítani a széteső védelmünk mellett. Középpályán nem igazán tudtuk megszűrni a hazai akciókat, az előrejátékunk pedig gyenge volt, így Andorka fejesétől eltekintve szünet után igazi helyzetet nem is tudtunk kialakítani. Ahogy múltak a percek, egyre inkább gond volt az összpontosítással, sok volt a hiba a játékunkban, ennek csak vereség lehetett a vége.

A vereség azt is jelentette, hogy a Spartacus a második helyről is lecsúszott, hiszen a bajnokverő mezőkövesdiek már két pont előnnyel állnak a nyíregyháziak előtt. A bajnokságból még két forduló van hátra. Szombaton az MTK II. érkezik a Városi Stadionba, egy héttel később pedig a kiesés ellen meneküló Kazincbarcika vendégeként zárja a Szpari a kétarcú bajnokságot, és a csapnivaló tavaszi szezont.- A héten a megszokott ritmusban készülünk. A legfontosabb feladat az, hogy sikerüljön még valamiféle motivációt tartani a játékosokban, hogy ezt a két mérkőzést sikerüljön letudnunk-így Kovács János.

Bizony ez sem lesz könnyű, hiszen az öltözői hangulat távol áll az ideálistól. Bizonyára jópár játékos már a jövőjével foglalkozik, ami természetes. Ám ezt a bajnokságot történjék bármi, akkor is le kell zárni!

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!