Érdemi lépéseket vár a Fidesz a bankok ügyében

Konkrét kormányzati lépéseket vár a Fidesz az MSZP-től a banki szolgáltatásokkal kapcsolatban, mert a szocialisták sajtótájékoztatói nem oldják meg a hitelproblémákkal küzdők helyzetét – közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden. A politikus szerint az emberek nem moratóriumra várnak, hanem arra, hogy érdemi lépések történjenek.

Az emberek a törlesztőrészletek csökkenését várják, és azt, hogy végre egyértelmű szabályok vonatkozzanak a banki szolgáltatásokra – fogalmazott közleményében Cser-Palkovics András. A fideszes politikus szerint az MSZP-nek nem sajtótájékoztatókat kellene tartani, hanem konkrét kormányzati intézkedéseket hozni, azaz betartatni a törvényt és szükség esetén szigorítani a jogszabályokat.

A szocialista Török Zsolt kedden azt mondta: az MSZP frakciója javasolja, hogy a bankoknak kötelező legyen nyilvánosságra hozni a jogos ügyfélpanaszokat, a pénzügyi felügyelet pedig az ezer ügyfélre jutó legtöbb jogos panasz alapján készítsen “banki szégyenfalat”. Az MSZP azt is el akarja érni, hogy olcsóbb legyen a hitelezés Magyarországon.