Rátámadt a mentőkre a lyukói beteg

Akt.:
Rátámadt a mentőkre a beteg - illusztráció
Rátámadt a mentőkre a beteg - illusztráció - © Fotó: Országos Mentőszolgálat
Miskolc – Eltört a csuklója a mentőápolónak a pertpatvarban.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves férfival szemben. A mentőszolgálat gépkocsija 2017. júliusában a hajnali órákban érkezett az ügyelet utasítására Miskolc-Lyukóvölgybe. Egy sérült férfit kellett ellátniuk. A fiatalember végig agresszívan viselkedett a mentő személyzetével és folyamatosan szidalmazta őket. Sikerült beültetniük a mentőautóba és becsatolták a biztonsági övét is, majd elindultak a kórházba. A férfi menet közben többször megpróbálta kicsatolni a biztonsági övet, melyet a mentőápoló megakadályozott. Mivel egyre agresszívebb lett ezért az autóval megálltak és rendőri segítséget kértek…

Felfüggesztett börtön?

Ekkorra a vádlott kicsatolta a biztonsági övet és a mentőápolóra és a gépkocsi vezetőre támadt. Többször megpróbálta megütni, megrúgni őket. Ennek során a mentőápoló bal csuklója eltört, mely sérülés nyolc napon túl gyógyuló. Végül a kiérkező rendőrök fékezték meg az agresszív beteget.

A mentőszolgálat mentésben részt vevő munkatársai közfeladatot ellátó személynek minősülnek és mint ilyenek kiemelt büntetőjogi védelmet élveznek. A vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

ÉM-SZB