Rátámadt a kórházi ápolóra Ózdon

Rátámadt a kórházi ápolóra - illusztráció
Rátámadt a kórházi ápolóra - illusztráció
Ózd – Részegen randalírozott az ózdi kórházban az 58 éves férfi.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az Ózdi Ügyészség egy 58 éves férfival szemben.

A vádlottat tavaly december 23-án, az éjszakai órákban, erősen ittas állapota miatt, közterületről szállította a mentő az ózdi kórházba. A kórházban egy tolókocsiba ültették, majd a sürgősségi ellátás keretében röntgenvizsgálatra vitték. Az együttműködni nem akaró, agresszívan viselkedő, részeg férfi kiszállt a kocsiból és távozni akart. Ittassága miatt nekiesett az üvegezett ajtónak. A kórházi ápoló ekkor lábon támogatva próbálta meg tovább kísérni a férfit, aki azonban rátámadt és ököllel állon vágta.

A rendőröket is sértegette

A részeg a kiérkező rendőröket is indulatosan, trágár szavakkal, becsületsértő kifejezésekkel illette. A kórházi­ápoló-személyzet közfeladatot ellátó személynek minősül és mint ilyen kiemelt büntetőjogi védelmet élvez. A rendőrökkel szemben használt becsületsértő kifejezések miatt szintén közvádas el­járás indult.

Az ügyészség a korábban felfüggesztett börtönre ítélt férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért és indítványozta a felfüggesztett börtön végrehajtását.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s