Rátaláltak a köztes megoldásra

Nyíregyháza – Április 1-jével a bujtosi csarnokhoz kerül tevékenység-bővítéssel a sportigazgatóság, három státusz megszűnik, ugyanennyi átkerül a létesítmény irányítása alá. A témáról korábban [.pdf – 106KB]

A megyei közgyűlés döntése értelmében a hónap végével jogutódlással megszűnik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Testnevelési és Sportintézet. A döntés hátteréről az önkormányzat alelnökét kérdeztük.

– Megszűnésről vagy átalakulásról van szó?

– A sportintézet jogutódja intézményileg a Bujtosi Szabadidő Csarnokhoz kerül – válaszolt Seszták Oszkár -, ugyanazokkal a funkciókkal és szolgáltatásokkal, amelyeket eddig is ellátott a sportegyesületek és a szakszövetségek felé. És, hogy mi áll a háttérben? Talán, mondanom sem kell, a pénztelenség. A megye központi költségvetése 700 millió forinttal csökkent 2006-hoz, egymilliárddal 2005-höz képest. Sajnos, összesen 162 álláshelyet kell megszüntetnünk, mindez a sportintézetet is érinti. Hozzátenném, szakmailag semmi kivetnivalót nem találtunk a Petrika Ibolya vezette stáb munkájában, személyesen az én szívem is vérzik, de ezt a döntést meg kellett hoznunk. Nem könnyítette meg a helyzetünket, hogy az országban nincs egységes példa a megyei sportirányítás működtetésére, gyakorlatilag ahány ház, annyi szokás. Van, ahol külön bizottság intézi a sportügyeket, de olyan is akad, ahol csak egy sportreferens irányít. Mi most megpróbáltuk a köztes megoldást megtalálni.

– A váltással járó személyi és technikai kérdések hogyan alakulnak?

– A létesítmény a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet nevét viseli a jövőben, Tompa Andor irányításával, tevékenység-bővítéssel. Három munkatárs státusza megszűnik, ugyanennyié megmarad, az ő beosztásukról a csarnokigazgató dönt. A szövetségek ugyanúgy irodákat kapnak a csarnokban, mint eddig a Mártírok terén, működésük nem került veszélybe.

– Mi lesz a Mártírok tere 9. szám alatt, a nyolcadik emeleten található ingatlannal, amely a sportintézet központja volt?

– Megyei tulajdonról van szó, így a bérbeadás jöhet szóba. Egyedül a labdarúgó-szövetség marad a nyolcadik emeleten, velük ugyanis hosszabbtávú szerződésünk van az irodák használatára.További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek