Rászorulók kaphatják meg a lefoglalt cipőket

Várhatóan a rászorulók között osztja szét a vám és pénzügyőrség a Rédicsen lefoglalt, hamis márkajelzésű cipőket. Egy egész kisvárosnyi ember kaphat új lábbelit, mert a magyar-szlovén határ közelében húsvétkor feltartóztatott kamion dugig volt. A rakományról mostanra kiderült, hogy 100 millió forintot ér.

Néhány cipőről nyilvánvaló, hogy hamis, de a legtöbbjüket csak szakértő tudná leleplezni. A feltehetően kínai gyártók még arra is ügyeltek, hogy a csomagolás megtévesztésig hasonlítson az eredetihez. A címzett egy budapesti cég volt, de az árut végül Rédicsen pakolták ki a kamionból a vámosok. Órákig tartott, míg a 10 ezer 550 pár cipőt behordták a raktárba – tudta meg a Független Hírügynökség Moór Sándor századostól, a Zalaegerszegi Fővámhivatal parancsnokhelyettesétől.

A hamis cipőket egy magyar kamion szállította Olaszországból. A sofőrt egyelőre tanúként hallgatták ki az ügyben, viszont más ok miatt fizetnie kell. A vizsgálat közben ugyanis kiderült, hogy nincs nemzetközi fuvarozási engedélye. 50 ezer forintra büntették.

A lefoglalt rakományt hamarosan a vám és pénzügyőrség győri raktárába szállítják, majd valószínűleg a nyomozás végén a cipőket szétosztják a rászorulók között.