Rasmussen a francia NATO-tagság jelentőségét méltatta

  Brüsszel, 2012. május 7., hétfő (MTI) – Annak ellenére, hogy az új francia elnök a többi szövetségesnél korábban akarja kivonni a katonákat Afganisztánból, a francia NATO-tagság jelentőségét méltatta hétfőn szóvivője útján Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár, az előző napi franciaországi elnökválasztási második forduló nyomán, amelyet a szocialista Francois Hollande nyert meg az eddigi államfő, a konzervatív Nicolas Sarkozy ellenében.

“Franciaország hűséges szövetséges. A NATO bízik Franciaországban, miként Franciaország is bízhat a NATO-ban” – ismertette sajtótájékoztatóján Oana Lungescu, az atlanti szövetség szóvivője a főtitkár szavait.
Lungescu nem reagált Hollande azon bejelentésére, hogy a francia csapatokat már ez év végén ki akarja vonni a közép-ázsiai országból, miközben a NATO 2014 végét tűzte ki a kivonás végleges határidejeként, és a szövetségben hivatalosan újra és újra hangsúlyozzák az “együtt mentünk be, együtt jövünk ki” elvet.
A NATO-szóvivő csupán annyit közölt: Rasmussen örül annak, hogy az e hónap 20-án és 21-én Chicagóban tartandó NATO-csúcsértekezleten találkozhat Francois Hollande-dal, és ott majd mindent megbeszélhetnek, beleértve Afganisztán kérdését is.

Címkék: ,