Rapszódia az Omegával, jön a Philharmony is

Rapszódia az Omegával, jön a Philharmony is
Rapszódia az Omegával, jön a Philharmony is
Az Omega együttes ötvenedik évfordulójához kapcsolódó események előzeteseként jelent meg új lemezük.

Szimfonikus feldolgozásban szólalnak meg az együttes ismert dalai az Omega Rhapsody című albumon. A német Edel kiadó gondozásában megjelent CD kapcsán Kóbor János és Benkő László dedikálással egybekötött közönségtalálkozót tartott szombaton a Miskolc Plaza Alexandra Könyváruházban. A számos rajongóval folytatott eszmecsere során kiderült, a lemezen a régi dalok újraértelmezve, szimfonikus töltettel hangzanak el.

„Az megoldhatatlan lett volna, hogy szimfonikus zenekar kíséretében vegyünk fel egy ilyen lemezt, így rockhangszerekkel kellett szimfonikus hatást kelteni” – mondta el Kóbor János. Az Omega Rhapsodyn 18 szám szerepel, jó részük a zenekar úgynevezett űrkorszakából származó szerzemény, többek között az Éjféli koncert, a Nyitány, a Metamorfózis, a Finálé, továbbá a Babylon, a Kötéltánc. A lemezen az Omega öt tagjából hárman, Kóboron János énekes, Benkő László billentyűs és Debreczeni Ferenc dobos működtek közre, mellettük Szekeres Tamás gitáros, Küronya Miklós basszusgitáros, Gömöry Zsolt billentyűs és három vokalista, Balogh Edwin, Bencsik Tamara, Tisza Bea szerepel.

Megtudhattuk a két omegástól: már folynak egy instrumentális Omega-szimfónia stúdiómunkálatai egy nagyzenekarral. A tervek szerint 2011 augusztus végén a fővárosban Omega Philharmony címmel tartanak koncertet, amelyen az Omega Rhapsody mellett ezt az anyagot mutatják majd be. A dedikálásra várók között Kakuszi Ferenc nem csak saját magának, aki szintén Omega-rajongó, hanem telefonon vőjének, Cserepes Zoltánnak is lehetővé tette, hogy beszéljen a rocklegendákkal. Horváth József a kezdetektől figyeli a zenekart, kedvenc lemeze az Angliában megjelent Red Star. Az öt évvel ezelőtti sportcsarnokbeli koncertre emlékszik vissza legszívesebben, mint meséli: újra élte teljes ifjúkorát.

„A zenekar egy új stúdióalbummal, valamint egy nagyszabású koncerttel kívánja megünnepelni fennállásának 50. évfordulóját; a jubileumi Omega-év 2011 szeptemberétől 2012 szeptemberéig tart” – mondta Benkő László.