ERDON Események

2007.10.08. 15:13

Kétnapos szeminárium

<p>„A kulturális örökség határon átnyúló vizsgálata és értékesítése” című projekt keretében kerül sor arra a kétnapos szemináriumra, melynek címe „A kulturális örökség megőrzése. Feltételek és lehetőségek”.</p>

A Szatmár Megyei Múzeum és a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Múzeumi Igazgatóság közös szervezésében kerül sor erre a kétnapos rendezvényre, október 10.–én és 11.–én, melynek helyszíne a Szatmár Megyei Múzeum díszterme — tájékoztatta lapunkat Szőcs Péter, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója sajtóközleményében.

A szemináriumokon bemutatják majd Szatmár megye kulturális örökségét, ezt követően pedig kerekasztal megbeszélések lesznek a témával kapcsolatosan. A szemináriumok elsődleges célja kapcsolatteremtés a kuturális örökség gondnokai és a terület szakértői között.

A rendezvény első napján, október 10.–én a polgármesteri hivatalok kepviselőinek román, a másodikon, október 11–én pedig az egyházak képviselőinek magyar nyelven lesznek az előadások. Az október 11.–én Szőcs Péter Levente, Istvánovits Eszter, Gindele Róbert, Bara Csaba, Terdik Szilveszter és Geszterédi Andrea tartanak magyar nyelvű előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!