Rangos nemzetközi táncfesztivál kezdődik Miskolcon

Kedden délután 5-kor a Függőlegesen című előadással kezdődik a fesztivál: a színház melletti épület falán adják elő a táncosok
Kedden délután 5-kor a Függőlegesen című előadással kezdődik a fesztivál: a színház melletti épület falán adják elő a táncosok - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Idén második alkalommal rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált.

A tánc határokon átívelő közös nyelv, a kortárs mozdulatművészet pedig a legizgalmasabb műfaj ma, ezt tartják a szervezők. Az április 24. és 28. között rendezendő fesztiválra neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg a Miskolci Balett. Az idei programban a hazai táncélet nagyjai mellett angol, francia, osztrák, szlovén és erdélyi együttesek is bemutatkoznak.

Középpontban a Miskolci Balett

A készülődés már hetekkel ezelőtt elkezdődött: a programot a közönség figyelmébe ajánló sajtótájékoztatón Béres Attila színi igazgató egyebek között arról beszélt: jó döntés volt a hiánypótló táncművészeti rendezvénysorozat elindítása Miskolcon.

proba-16-aj

„A tudás, alázat és szakmaiság, ami a Miskolci Balettet jellemzi, méltóvá teszi az együttest arra, hogy olyan fesztivál középpontjába álljon, amely már a második évében ilyen jelentős helyre pozicionálta magát a hazai és nemzetközi táncéletben” – fogalmazott.

Kozma Attila, a Miskolci Balett vezetője, a fesztivál művészeti vezetője pedig azt emelte ki: a színvonalas produkciók a kortárstánc legújabb trendjeit, különleges irányait képviselik, így az érdeklődők sűrített képet kaphatnak a kortárstánc mai világáról.

ÉM

proba-12-aj