Rangadó az MTK otthonában

Czvitkovics Péter
Czvitkovics Péter
Debrecen – A hét végén folytatódik a Soproni Ligára keresztelt honi élvonalbeli bajnokság, az 5. forduló nyitómérkőzésén, pénteken 19 órától a DVSC-TEVA alakulata az MTK otthonában lép pályára (tv.: Duna TV, élő).


Igazi rangadót láthat majd a nagyérdemű, hiszen az utóbbi évek meghatározó csapatai csapnak össze s amellett, hogy a Loki jelenleg a második, míg az MTK a harmadik a tabellán, mindkét gárda veretlen még a bajnokságban.

A győztes zrikálhat

Ez a meccs különösen fontos lesz Czvitkovics Péternek, hiszen a DVSC-TEVA középpályása a nyáron éppen a Hungária körútról érkezett a cívisvárosba.


Kikapott a Loki–tarcsi
A Magyar Labdarúgó Szövetség által az idei szezonban életre hívott Liga Kupa 1. fordulójában, a C–csoportban a Diósgyőri VTK a bajnoki címvédő Debrecent fogadta szerda este. Bővebben…

– Pályafutásom meghatározó klubja az MTK, hiszen itt lettem ismert, válogatott futballista, ráadásul sok szép siker részese lehettem 10 év alatt a kék-fehéreknél. Mindennek ellenére úgy éreztem, eljött a váltás ideje, ezért igazoltam a nyáron Debrecenbe. Eddig nem különösebben foglalkoztam a pénteki bajnokival, hiszen szerdán még Diósgyőrben futballoztam, de valamilyen szinten már várom az MTK elleni meccset, jó lesz újra látni a régi csapattársakat. Nagyon sok egykori játékostárssal tartom a kapcsolatot, éppen ezért fontos, hogy győzzünk, mert sokkal jobb, ha én zrikálhatom majd őket az eredmény miatt, mint fordítva – mondta nevetve a HAON-nak Cicó, majd komolyabb hangnemre váltott.

– A szurkolóknak nem kell különösen bemutatni az MTK, hiszen a bajnokságunk egyik legmeghatározóbb csapata, olyan játékosokkal, mint például Kanta József, Bori Gábor, Pál András és Urbán Gábor, akik egymaguk képesek eldönteni egy-egy meccset. Ennek ellenére vallom, a Loki erősebb csapat a jelenlegi MTK-nál, de ezt bizonyítanunk is kell a Hidegkuti-stadionban. Biztos vagyok benne, hogy a hazaiak nem fognak nekünk esni, kivárásra játszanak és kontrákra építenek majd. Éppen ezért nem szabad kapkodnunk, türelmesen kell futballoznunk és mindenképpen be kell gyűjtenünk a három pontot. A Zalaegerszeg elleni mérkőzés második felében bizonyította a csapat, hogy túl van a Bajnokok Ligájából való kiesés okozta sokkon, s ha úgyanolyan harcosan és eredményesen tudunk játszani, mint az előző fordulóban, akkor nem lehet gond.

Csak Komlósi

A hét elején nyolc lokista bajlódott kisebb-nagyobb sérülésekkel, szerencsére sokat változott a helyzet a mai napig.

– Javult a helyzet, ugyanis jelen állás szerint mindössze Komlósi Ádám játéka kérdéses az MTK ellen, a védőnk a vádlijára kapott egy rúgást, ezzel a sérüléssel bajlódik – válaszolta a HAON felvetésére Herczeg András, a DVSC-TEVA pályaedzője.

– Nagy fontossággal bír a Loki számára a pénteki bajnoki s ezzel a labdarúgóink is tisztában vannak. Az MTK nagyon egységes csapat, jó játékosok alkotják, ennek ellenére rájuk akarjuk erőltetni a saját akaratunkat. Az utóbbi időkben az MTK ellenünk mindig óvatos, zárt futballt játszik, akár otthon, akár idegenben lépnek pályára, erre számítunk most is. Tudjuk, mivel lehet meglepni a kék-fehéreket, bízunk benne, hogy ezt viszontlátjuk majd a pályán is.

Kapcsolódó anyagok:

  • Könnyedén verte a Valencia az Elfsborgot
  • Kérdéses Dzsudzsák sorsa
  • Loki-győzelem bombagólokkal
  • Erősebb volt a svéd sportdiplomácia