boon-sportoldal

2008.02.22. 06:06

Apa! Kezdődik!

<p>Hogy mikor kez-dőőő-dik? Már múlt szombaton megkezdődött, amikor a lilák elleni Ligakupa meccsen többen voltak Diósgyőrben, mint az összes többi találkozón az országban. De az igazi tavasz a futballszurkolók számára, akkor kezdődik, amikor a bajnokságban fut ki a csapata. <STRONG>Juhász-Léhi István jegyzete</STRONG>.</p>

Mert lehet Róma - Real, vagy Liverpool - Inter megameccs a tévében, az igazi mégis csak az, ha a MI csapatunkat látjuk. Azt, amihez ezért, vagy azért, de kötődünk. Azt, aminek a mezén a mi címerünk van.

Apa! Kezdődik! Indul a tavasz valahány pillanata Debrecenben, a dicsőséges hadjárat! Majd megint megtanuljuk a neveket és remélhetőleg évek múlva is emlékezni fogunk a kezdőre. Emlékezni fogunk, úgy ahogy vágjuk Oláh Ferit, Váczi Bélát, Kulcsár Sanyit, vagy éppen Tisza Tibit. Hogy van-e még értelme úgy szorítani értük, mint mondjuk a ,,Barna-féle" Diósgyőrért? Hmmm... Már akkor is hülyének néztek minket, mert láttak mást, láttak jobbat és vidámabbat az öregek.

Nekünk ez maradt. Ezt becsüljük meg: a színeket, a címert, a tradíciót. Azt az erőt, amiről jó pár élvonalbeli klub csak álmodhat. Azt, amit nem lehet úgy megvenni, mint egy autót.

Persze lakást, vagy autót lehet cserélni. De csapatot soha.

Juhász-Léhi istván

E-MAIL: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!