Áramtolvajokat fogtak

Az áramlopások kiszûrésére tartottak akciót csütörtökön Nyíregyházán, Huszártelepen. 15 ember ellen indult eljárás. Volt olyan hely, ahol üres volt a villanyóraszekrény, de a családnak parabolaantennája volt.

A rendõrök, az áramszolgáltató emberei, illetve az önkormányzat munkatársai lepték el csütörtökön a nyíregyházi Huszártelepet. Ellenõrzést tartottak, azokat a fogyasztókat igyekeztek kiszûrni, akik lopják az áramot.

A vizsgálat eredményeképpen a Huszártelepen, ahol háromszáz önkormányzati bérlakás van, 15 ember ellen indult büntetõeljárás, mert áramot lopott – közölte a Független Hírügynökséggel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Az áramtolvajok a leggyakrabban – a mérõórát megkerülve – a fõvezetéket “csapolták” meg. Olyan bérlõvel is találkoztak, aki arra hivatkozott: néhány hónapja költözött a lakásba, nem õ kötötte át a vezetéket. Az a hely is gyanús volt, ahol a lakásnál üres villanyóraszekrényt találtak, miközben a lakóknak üzemelõ parabolaantennájuk volt.

Szabolcs-Szatmár-Beregben Nyíregyházán kívül más településeken is ellenõriztek a napokban. Eddig több mint ötven ember ellen indított a rendõrség büntetõeljárást áramlopás miatt.