Áramtolvajokat fogtak Nyíregyházán

Többen próbálnak meg úgy könnyíteni a lakásrezsin Nyíregyházán is, hogy egyszerûen lopják az áramot. Tudja ezt a szolgáltató, ezért tartottak hétfõn közös ellenõrzést az E.ON, a rendõrség és az önkormányzat illetékesei. Tíz ember ellen indult eljárás.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság az E.ON-nal és a városi önkormányzattal közösen tartott hétfõn ellenõrzést az illegális áramvételezések visszaszorítására Nyíregyházán, a Keleti-lakótelepen, ahol több utca fogyasztóit ellenõrizték. Az áramlopás nemcsak a szolgáltatót károsítja, de életveszélyes is, illetve a hálózat leterhelésével a szolgáltatás minõségét is rontja, ez pedig a rendesen fizetõ fogyasztók számára okozhat kellemetlenségeket – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Az akció során tíz emberrel szemben tettek feljelentést.
Egyelõre nem tudni, mekkora kárt okozott a lopással egy-egy illegális fogyasztó az áramszolgáltatónak, azt ezután fogják felmérni és megállapítani. Ezeknek az adatoknak az ismeretében indít majd szabálysértési, illetve büntetõeljárást a rendõrség az elkövetõkkel szemben.

A következõ hónapokban a rendszeresen ellenõrzéseket végeznek majd Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén az illegális fogyasztók kiszûrése érdekében.