"Ramszesz – az ásatás" – interaktív kiállítás nyílik Magyarországon

Egy elképzelt egyiptomi ásatást mutat be egy interaktív tárlat, amely október 3-tól látható Magyarországon, a budapesti WAX Kultúrgyár háromezer négyzetméterén.

A tárlaton II. Ramszesz egyik templomát, a fáraó elődeit és sírkamráját láthatja az érdeklődő közönség- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.

A “Ramszesz – az ásatás” című kiállításon keresztül a látogatók a híres fáraó misztikus világába juthatnak el. A tárlat a budapesti WAX Kultúrgyárban nyílik október 3-án. A látványos kiállítás során a látogatók átélhetik egy, a Per-Ramszesz városa által inspirált település feltárását.

A budapesti kiállítótér első termében megvalósítottak egy hétszáz négyzetméteres templomot, amelyben a héliopoliszi kilenc isten szobrán kívül autentikus oszlopok várják a látogatókat. A következő teremben Ramszesz öt legnagyobb elődjével ismerkedhetnek meg, az utolsó területen pedig a sírkamra és a kincseskamra legfőbb részeit láthatják.

A vándorkiállítás 2011. február 28-ig látható, azután indul Brnoba, hogy a cseh közönség is megnézhesse.
– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s