Ramos kijöhetett a kórházból

Sevilla – Kiengedték a kórházból Juande Ramos-t a Sevilla edzőjét, akit szerda este a Betis elleni spanyol kupa meccsen dobtak fejbe egy vizes palackkal a nézőtérről.

A mérkőzésen a Sevilla vezetett 1-0-ra, de az incidens után a játékvezető lefújta a találkozót.

A Betis komoly büntetésre számíthat a Spanyol Labdarúgó Szövetségtől. A spanyol újságok szerint akár 12 meccsre is betilthatják a Ruiz de Lopera stadiont.

A 0-0-ra végződött első találkozó után a Betis-Sevilla visszavágón a vendégek az 56-ik percben megszerezték a vezetést, de egy perc múlva a játékvezető félbeszakította a meccset, mert a nézőtérről valaki fejbedobta a Sevilla edzőjét. Juande Ramost eszméletlen állapotban vitték kórházba, ahol ellátták, majd csütörtök dél körül kiengedték az egészségügyi intézményből.

Az incidens közben a stadionba be nem jutott drukkerek több csoportja is szemeteseket gyújtott fel és eltorlaszolta a létesítményhez vezető utakat. A randalírozást fél óra múlva sem hagyták abba, ezért a játékvezető végleg lefújta a találkozót.

A Betis klub szóvivője azt ígérte, hogy kinyomozzák az eseteket és a legszigorúbban felelősségre vonják “az üveget dobálót éppúgy, mint a bejáratnál huligánkodókat”. A sportügyekben illetékes államtitkár “döbbenten értesült” a botrányról és szintén határozott intézkedéseket ígért.

Spanyol sajtóértesülések szerint, a dobáló szurkolót továbbra is keresi a rendőrség. A spanyolországi események alig egy hónappal azután történtek, hogy Sziciliában a Catania-Palermo olasz bajnoki után az utcán agyonvertek egy rendőrt.További hírek a Sport - Foci kategóriából

Sporthírek