Friss hírek

2009.04.06. 18:02

Folyamatos az ellátás a HospInvest kórházcsalád intézményeiben a cég szerint

<p>Továbbra is folyamatos a betegellátás a HospInvest kórházcsalád intézményeiben, annak köszönhetően, hogy a társaság megoldotta a rövid távú finanszírozással kapcsolatos átmeneti nehézségeket, közölte a cég elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. A cégnél ígérik, a dolgozók a héten megkapják fizetésüket.</p>

A cég a múlt hét végén kért csődvédelmet, miután a CIB Bank az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által a cégnek pénzt az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította.

Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke azt mondta, a csődvédelem intézménye a következő három hónapban a HospInvestnek lehetőséget biztosít továbbá a finanszírozás hosszú távú stabilizálására is, ennek érdekében a HospInvest jelenleg három potenciális szakmai befektetővel tárgyal, és újabb tárgyalásokat kezdeményezett a finanszírozó bankkal is.

A HospInvest folyamatosan tájékoztatja az általa működtetett egészségügyi intézmények önkormányzatait a kórházakban nyújtott ellátásról, és biztosította az intézménytulajdonosokat arról is, hogy rendelkezésre áll a forrás a rövidtávú működéshez, a gyógyításhoz, a gyógyszerek beszerzéséhez, és a dolgozók bérének kifizetéséhez is. A kórházcsaládban dolgozók bérét a héten kifizetik, közölte az elnök.

A Hospinvest Zrt. jelenleg öt kórházat (Kiskunhalas, Hatvan, Parádfürdő, Gyöngyös, Eger), valamint négy rendelőintézetet (Százhalombatta, Jánoshalma, Kecel, Kiskőrös) üzemeltet az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!