Friss hírek

2008.11.25. 14:45

KÖLTSÉGVETÉSI MÓDOSÍTÓK: Megvannak a költségvetés végleges főszámai

<p>Az elfogadott költségvetési módosító indítványok hatására 30 milliárd forinttal nőtt a 2009-es költségvetés bevételeinek főösszege és nagyjából ennyivel csökkentek a tervezett kiadások is, a költségvetés hiánya pedig 3 milliárd forinttal csökkent - erről döntött keddi rendkívüli ülésén a költségvetési bizottság.</p>

A költségvetési módosítók közül a kormány által támogatott javaslatok elfogadása után még 8270 milliárd forint volt a költségvetés bevételeinek tervezett főösszege, a kiadásoké 8933,7 milliárd, a költségvetési hiányé pedig 663,7 milliárd forint.

A módosító indítványok szavazásának végeztével és az elfogadott indítványok hatásainak kiszámítása után a költségvetési bizottság kiszámolta, hogy a jövő évi büdzsé bevételeinek főösszege 8300 milliárd, a kiadások 8960 milliárd forint lehet, a költségvetés hiánya pedig 660,7 milliárd forint.
Az erről szóló bizottsági javaslatot az MSZP-s és az SZDSZ-es képviselők 16 igen szavazatával és a Fideszes és MDF-es képviselők 13 ellenszavazatával fogadta el a költségvetési bizottság.

Az Országgyűlés még kedden délután szavaz a végleges főszámokról, majd ezt követően újranyitják a költségvetés részletes vitáját, azonban a főszámok elfogadásával ezeken már nem lehet változtatni. Tehát innentől kezdve csak olyan módosító indítványt lehet benyújtani a büdzséhez, amely ha valahová forrást csoportosít át, akkor megjelöli azt is, hogy azt honnan veszi el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!