Friss hírek

2009.10.21. 13:38

Drámapedagógiai program indul hátrányos helyzetû gyermekeknek

<p>100 millió forintból valósul meg a Marczibányi Téri Mûvelõdési Központ több mint 8000 gyermeket érintõ drámapedagógiai projektje. A programban budapesti és Pest megyei gyermekek vesznek részt, köztük több mint 1000 hátrányos helyzetû és 760 fogyatékkal élõ gyermek.</p>

A Marczibányi dráma és komplex mûvészeti központ címû projekt a II. kerületben már alkalmazott drámapedagógia módszert juttatja el 4 pest megyei községbe, valamint további négy budapesti kerületbe. A programban résztvevõ gyerekek új tanulási formákat ismerhetnek meg a kreativitást fejlesztõ szakkörök, a komplex mûvészeti programok, a történeti játszóházak, valamint a színházi nevelési programok során. Emellett játékos foglalkozásokon a gyerekek társadalmi készségeit is fejlesztik majd a 2009 szeptemberében elkezdett és 2011. június 30-áig tartó projekt során, melyben összesen 8250, ebbõl 1112 hátrányos helyzetû és 760 fogyatékkal élõ gyermek vesz részt.

A programok az Európai Unió támogatásával, valamint a Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!