Magyarország

2011.03.29. 19:05

Sporthírek - vitorlázás

<p>Népes magyar vitorlázó csapat vett részt a Laser Európa Kupa torbolei versenyén</p>

Három hajóosztályban 34 ország 584 versenyzője nevezett az idény első komoly megmérettetésére - köztük 17 magyar vitorlázó. A verseny honlapján elérhető volt az egyes futamok eredménye is.

Eszerint az olimpiai hajóosztály Standard Laserben Tomai Balázsnak sikerült megnyernie a hatodik futamot; összesítésben Bakóczy Róbert 26., Tomai 30. lett. A győzelmet az olasz Marco Gallo szerezte meg. A 21 évnél fiatalabbak között Bakóczy az ötödik lett.

A nők számára olimpiai, de kisebb súlyú férfiak számára is nyílt hajóosztály, a Laser Radial indulói között hét magyar szerepelt. Közülük Mátyás Viktor - egy futamgyőzelmet is begyűjtve - 14. lett. Az első helyezett az olasz Giovanni Coccoluto, a legjobb női versenyző a litván Gintare Scheidt.

A még kisebb vitorlafelülettel rendelkező Laser 4.7 osztályban nyolc magyar volt a rajtoknál. Vadnai Benjámin egyenletesen jó vitorlázással, szoros versenyben lett negyedik; az élen a török Mete Sayin végzett.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!