Rallye2: így is, úgy is

Rallye2: így is, úgy is
Szombaton délután a Fiat Twin 93 miskolci telephelyén a Rallye2 is elkezdte a készülődést az adminisztratív és a technikai gépátvétellel, a Csillagvár Bevásárlóközpont – Yokohama Országos Rally 2 Bajnokság 1. futamára.

Mint ismert, a kétszázas rajtszámmal kezdődő gépek vasárnap majd az első osztály után mennek, ezzel ők is megkezdik az idei száguldást. Egy kis szemezgetés következik, rajtszám és matricaragasztgatás közben.

Jakab Zsolt, Tóti Zoltán (248), Mitsubishi Lancer EVO VIII

– A királdi körgyorsaságin és Sáta valamint Ózd között már mentem korábban, de érdekes lesz a viadal, hiszen az új autóval még nem barátkoztunk össze. Eddig Toyotával majd egy EVO V-össel versenyeztem, a mostani pedig egy egészen nagy ugrásnak tekinthető. Az elején óvatosak leszünk, barátkoznunk kell a géppel.

Ifj. Vámosi László, Bacsó Rita (214), Peugeot 205 GTi

– Ez lesz a második II. osztályú futamon, tehát nagy izgalommal készülődtünk a hétvégére. A versenypályák nagyon tetszenek, talán csak a Sáta-Ózd furcsa egy kicsit számomra. Nem az, hogy furcsa, inkább nagyon gyors. Ott jókora előnyt szerezhet magának az, aki erősebb autóval tud menni. Az összes többi szakasz viszont isteni.

Szommer István, Hosszú Zoltán (201), Honda Civic Type-R

– Meglátjuk, hogy idén mire leszünk képesek, egyelőre sok a kérdőjel. Megerősödött a mezőny, számos páros fölzárkózott technikailag és tudásban is. Nincs gond a szezonnyitó pályáival, az egyik szűk, a másik széles, menni kell mindegyiken. Természetesen szeretnénk minél előrébb végezni, folytatni a tavalyi jó szereplésünket.

Nagy Tamás, Hegedűs Zoltán (234), Honda Civic

– Az első versenyünk lesz, ezért mi mást is tűzhettünk volna ki magunk elé: lássuk meg a célt. Jól sikerültek a tréningek, Bükkszenttől félek, de óvatosan csak be tudjuk fejezni a viadalt.

Csáki Gábor, Nagy Zoltán (211), Opel Astra

– Teljesen új futóművet építettünk, kíváncsian várjuk, hogy mire leszünk képesek közösen az autóval. Az első osztály után megyünk, sok lesz a kihordás, de ezzel együtt meg kell birkózni a feladattal. Kicsit izgulunk, de már nagyon várjuk a rajtot.