Villanyfényes Rallycross

Akt.:
Kis-Kotan -Ramler
Kis-Kotan -Ramler
Európa második legnagyobb versenysorozata látogat el Pünkösd vasárnap a RabócsiRingre.

Magyarországon idén is a RabócsiRing ad otthont ennek a megmérettetésnek, mégpedig igen különleges körülmények között, ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan ezt a futamot is éjszaka, villanyfényben rendezik meg. A verseny egyébként magyar bajnoki, valamint osztrák, lengyel nemzeti bajnoki futam is egyben, amelyen Zóna Bajnokság révén Cseh versenyzők is indulnak majd . Összesen közel 70 pilóta jelezte részvételi szándékát, hiszen számukra is egyedi és óriási élményt nyújt az éjszakai futam. A sokszor több mint félezer lóerős gépcsodákat tömörítő Super Cars kategóriában több top pilóta is rajthoz áll majd. Itt lesz többek között a tavalyi villanyfényes futam győztes és nem mellesleg Közép Európa Bajnok pokolian gyors, osztrák Alois Höller és honfitársa Jürgen Weiss, mindketten egy brutális Ford Focus WRC- volánja mögött, valamint a lengyelek nagy reménysége, Piotr Dyjak. (Mitsubishi EVO. VIII.).

Óriási Csata a Rabócsiringen!

A hazai kedvencek között is biztosan óriási csata várható, hiszen nagy meglepetésre a bajnokságot jelenleg a rallyból “vendégszereplő” Spici (Spicmüller Csaba) vezeti egy ponttal a címvédő Harsányi Zoltán (Mitsubishi EVO. VI.), és négy ponttal a Révész Tamás előtt, akinek új Skoda Fábiája egyenlőre még nem nyújt megfelelő teljesítményt, de Tomi Pünkösdkor hazai pályán bizonyíthatja, hogy ő is képes még futamgyőzelemre. A szuper 1600-as, azaz a “zümmögő méhkas” kategória is kilincsre menő csatákkal ígér, hisz a legesélyesebb Ország Zsolt skalpjára már sokan éhesek, többek között a Majerszky, Újházi, Petrilla triumvirátus is, és szeretnék megszakítani a győzelmi sorozatot. De az osztrák és lengyel pilóták is erősek ebben a kategóriában, és nem várt fordulatokat hozhatnak.

Villanyfényes csata a Rabócsiringen!

A többi kategória, különösen a Super National kategória lehet a nézők új kedvence, hiszen közel 20 versenyző áll csatasorba, és itt lesz a kategória legesélyesebbje, Roman Castoral is, rajtuk kívül az amatőr versenysorozat futamai is nagy csatákkal kecsegtetnek. Biztosan feledhetetlen élmény nyújt majd a nézőknek az éjszakában, a versenygépek méteres lángcsóvái és a vörösen izzó keréktárcsák látványa, de a pilótáktól is extra felkészülést igényel ez a megméretetés, már csak azért is, mivel mint tudjuk a Rallycross versenyautókon nincs világítás.

A döntők 22.00 órától kezdődnek és tűzijáték, valamint lélegzetelállító tűz zsonglőr show is színesíti a programot, az éjféli befejezést követően pedig egy hajnalig tartó Dj. Party veszi kezdetét, a nagy népszerűségnek örvendő Hell teraszon a Rabócsiringen.További hírek a BOON TopAds kategóriából

Sporthírek