Raliversenyt rendeznek a felújított borsodnádasdi útszakaszon

Akt.:
A tavalyi rendezvényen
A tavalyi rendezvényen
Balaton, Borsodnádasd – „A helyiek komfort­érzete mellett a sport­turizmus is nagyon fontos a településnek.”

Kis Ferenc, borsodnádasdi olvasónk fordult lapunkhoz a BorsodnádasdBalaton közötti útfelújítással kapcsolatos észrevételével. Mint írta: közel három évtizede várják, hogy az adott útszakasz felújítása megtörténjen, ezzel a település közlekedése Eger és Szilvásvárad irányába sokat javuljon. Idén nyáron megtörtént a kivitelezés, így már európai körülmények között lehet közlekedni a két település között. Ehhez kapcsolódóan azonban Kis Ferenc meglepőnek és felháborítónak tartja, hogy október második hétvégéjén autóversenyt rendeznek az adott szakaszon. Az olvasó szerint a verseny­autók tönkre fogják tenni a padkákat, és az útburkolati jelek sem maradnak épen.

Olvasónk felvetette: a 330 milliós, uniós támogatásból megvalósult fejlesztés befejezése után két hónappal miért kell rögtön tönkretenni az utat?

Megkerestük Kormos Krisztiánt, Borsodnádasd polgármesterét, aki a következőket mondta: a Magyar Amatőr Rally Bajnokság mezőnye már visszatérő vendége a városnak, a futam hétvégéjén a versenyzőkön, a navigátorokon és a szerelőkön túl, több száz, akár ezres nagyságrendben is érkeznek a nézők. Sportturisztikai szempontból rendkívül előnyös a raliverseny, ezért a jövőben is azon dolgoznak, hogy megtartsák a rendezvényt. Tavaly nemcsak a közlekedés, hanem a futam lebonyolítása is fejfájást okozott a hevesi rész ross­z minősége miatt. Természetesen a felújítás után a futam főszervezőjével egyeztetve minden szükséges óvintézkedést megtesznek, hogy a friss aszfalt ne sérüljön a nap folyamán, hiszen „a lakosság komfortérzete is nagyon fontos ebben a kérdésben”.

ÉM-ME


borsodndasd_balaton02-600x400


Új úton Balatonba – Elkészült a Borsodnádasd és Balaton közötti út egy része

Balaton, Borsodnádasd – Európai körülmények között közlekedhetnek mostantól a borsodnádasdiak a hevesi megyeszékhely és Szilvásvárad irányába. tovább »
hirdetés


hirdet�s