Raktártűz Válon – egy embert kórházba vittek

Egy ember füstmérgezést kapott és kórházba vitték Válról, a szombaton hajnalban kitört raktártűz helyszínéről – tájékoztatotta a Független Hírügynökséget Bisztricz Anett, a székesfehérvári tűzoltók szóvivője. A tűz hajnali egy óra körül keletkezett a kétezer négyzetméteres raktárban, a lángokat öt órára fékezték meg a tűzoltók. A további munkák délutánig eltarthatnak, mert az izzó ruhabálákat munkagéppel szét kell szedni, hogy a visszagyulladást megakadályozzák.

A Fejér megyei Válon található raktárban keletkezett tüzet szombatra virradó hajnalban hat város tűzoltói oltották. A kétezer négyzetméteres raktárépület és a benne tárolt kétszáz tonna textília, bálás ruha kapott lángra. Később kiderült, hogy különböző, gépkarbantartáshoz szükséges olajok és zsírok is voltak bent, de a megyei katasztrófavédelem Vegyi Felderítő Csoportjának mérései szerint nem került az egészségre különösen veszélyes anyag a levegőbe.

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese a Független Hírügynökségnek korábban elmondta, a váli, székesfehérvári, érdi, törökbálinti, tatabányai és budapesti tűzoltók összesen nyolc kocsival érkeztek a helyszínre. A vegyi felderítőket az épületben tárolt, különböző gépek karbantartásához szükséges olajok, zsírok miatt kellett hívni.

Bisztricz Anettnek, a székesfehérvári tűzoltók szóvivőjének tájékoztatása szerint egy a közelben lakó férfi, még a tűz első szakaszában, a tűzoltók megérkezése előtt bement az épületbe, hogy kikapcsolja az áramot. Ekkor kapott füstmérgezést, ami miatt a mentők kórházba szállították.Sporthírek