Raktártűz Válon – Kétezer négyzetméteren égtek ruhák és vegyianyagok

Hat város tűzoltói oltották azt a tüzet, ami egy rongyraktárban keletkezett hajnali egy órakor a Fejér megyei Válon. A kétezer négyzetméteres raktárépület és a benne tárolt nagy mennyiségű textília kapott lángra. Később kiderült, hogy különböző, gépkarbantartáshoz szükséges olajok és zsírok is voltak bent. A tűz oltása szombaton hajnalban még tartott.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta: a kétezer négyzetméteres épület és a benne tárolt körülbelül kétszáz tonna rongy, ruhaanyag gyulladt ki. A váli, székesfehérvári, érdi, törökbálinti, tatabányai és budapesti tűzoltók összesen nyolc kocsival érkeztek a helyszínre, és kezdték oltani a tüzet. Munka közben kiderült, hogy a területen különböző gépek, buszok karbantartásához szükséges olajokat és zsírokat is tároltak. Emiatt a Fejér megyei Vegyi Felderítő Csoportot is értesíteni kellett. A szakemberek mérései szerint azonban a lakosságot veszélyeztető anyagok nem kerültek a levegőbe.

A tüzet hajnalban még oltották. A megyei katasztrófavédelmi ügyeletes szerint munkagépre van szükség, hogy kihordják a romok közül az összeégett ruhaanyagokat. A végleges oltás – a rakodással és a parázsló részek szétszedésével együtt – akár délig vagy tovább is eltarthat. Sérülésről egyelőre nem érkezett információ.