Otthon

2019.10.22. 12:01

Adjon még egy esélyt régi ablakának

Régóta ismert tény, hogy a nem hőszigetelt, rossz minőségű ablakokon keresztül sok energia távozik a laskából, azaz az utcát fűtjük.

A tokok és a keretek hézagai, a rossz illeszkedés, a vékony ablaküvegek a fő bűnösök, természetesen a falak nem megfelelő hőszigetelésén kívül. A nyílászárók okozta hőveszteség átlagosan 30-40%, ami igen nagy plusz költséget jelent egy-egy fűtési szezonban. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy az elavult ablakokat nem feltétlenül kell kicserélni, ami sok munkával, költséggel, kosszal jár, hanem a legtöbb régi nyílászárót fel is lehet újítani. Igazán jó szakember a régebbi fa ablakokat olyan minőségűre tudja korszerűsíteni, hogy akár jobb hatásfokú is lehet, mint egy új műanyag nyílászáró.

Nincs ez máshogy a Port Royal Ablak Kft-nél sem, akik több évtizedes szakmai tapasztalattal kínálnak nívós szolgáltatást Miskolcon, Debrecenben, Budapesten és vonzáskörzetükben.

- Sokan úgy gondolják, hogy a 10-20 éve beépített Sofa ablakokat ideje kicserélni, mert nem jól szigetelnek, a vasalatok elkoptak vagy eltörtek, az üvegek beszürkültek, karcolódtak, pedig az ilyen jellegű ablakokat is lehet még javítani, felújítani és korszerűsíteni. Ezekre a problémákra kínálunk hatékony, szakszerű és nem utolsó sorban pénztárca kímélő megoldást – ajánlja Pál László, a Port Royal Ablak Kft. tulajdonosa. – Fő profilunk már 2002-óta, a régi Sofa típusú ablakok renoválása, korszerűsítése, szervizelése, beállítása, thermo üvegezése. Komplett városrészek épültek ezekkel a jó minőségű Sofa nyílászárókkal, amelyeket a mai napig egy kis karbantartással az élvonalba lehet állítani, és nem kell kicserélni. A jó konstrukciónak és a jó alapanyagoknak köszönhetően egy átfogó felújítás után újszerű nyílászárók születnek a szakembereink keze alatt. A 2007 előtt gyártott műanyag nyílászárókba is tudunk új üveget berakni, ajánlott is hőtechnikai megfontolásból.

Díjmentes kiszállás

– Igyekszünk ügyfeleinkhez minél hamarabb eljutni, és a lehető legnagyobb szakmai gondossággal, precizitással felmérni a nyílászárókat. A több éves rutinunk, és a hosszú referencialistánk – intézmények, több ezer lakás, családi ház – azt igazolja, hogy érdemes velünk megmenteni a régi ablakokat, és újjá varázsolni. Évek alatt kifejlesztettünk többféle technológiát is, hogy hogyan lehet a modern hőszigetelt üveget úgy beépíteni, hogy a maximumot tudjuk kihozni belőle. Azonnal érezhető akár 2-3 fokos hőmérséklet emelkedés is a lakásban, megszűnik a rossz záródás, a huzat. Például ha csak az üveget cseréljük ki thermo üvegre, az már 4-5 év alatt megtérül, nagy mennyiségű hőenergiát tud megtartani a rezsicsökkenés mellett. Ugyanis az üveg a keretnél jóval nagyobb felületű, ezért hőszigetelési szempontból ez a döntő.

– Folyamatosan figyeljük és alkalmazzuk a legújabb előírásokat, technikákat, és az egyre komolyabb minőségű anyagokat. Természetesen ha már nagyon nagy mértékben romlott egy nyílászáró állapota, ha jobban megéri újra cserélni, akkor is tudunk nívós új gyártású hőszigetelt fa és műanyag nyílászárókat ajánlani az ügyfeleinknek, és dekoratív bejárati ajtókat is készítünk.

Egyetlen drága autó sem megy szervizelés nélkül, így van ez az ablakokkal is.

– Minden elvégzett munkánkra garanciát vállalunk, és új hőszigetelést kapott nyílászáró esetén felhívjuk sok fontos változásra az ügyfelek figyelmét. Egy dokumentumban összegyűjtünk nekik olyan szakmai tanácsokat, amivel hatékonyabban tudják alkalmazni az új nyílászárókat, ezzel is minél hosszabb élettartamúak legyenek. Fel kell készülni néhány dologra, hogy senkit ne érjen meglepetés. Ugyanis mivel hozzányúlunk a meglévő szigetelési rendszerhez, megváltozik például a természetes szellőzés, a párásodás.

– Minőségi garanciát, és stabil, magas színvonalú szakmai felkészültséggel kínáljuk ügyfeleinknek a legjobb hőtakarékossági megoldásokat. A hideg idő közeledtével meleg otthont varázsolunk régi Sofa ablakának felújításával, szigetelésével.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!