Rákosmente szerint továbbra is van jogalapja a Ferihegy üzemeltetője ellen indított pernek

A XVII. kerületi önkormányzat szerint nem tekinthető precedens értékűnek az a jogerős ítélet, amelyet a ferihegyi reptér üzemeltetőjével szemben benyújtott kártérítési igény kapcsán hozott a bíróság. A pert egy XVIII. kerületi lakó indította, aki a reptér zaj- és környezetterhelését kifogásolta, a másodfokú bíróság határozata szerint azonban a Budapest Airport nem követett el jogsértést, nem okozhatott egészségkárosodást és az ingatlanok értékének csökkenését sem.

A jogerős ítélet tárgya és a XVII. kerületi önkormányzat által támogatott perek “úgy különböznek, mint alma a körtétől” – szögezi le pénteki közleményében az önkormányzat. A perben érintett Bélatelep (XVIII. kerület) és Rákoshegy (XVII. kerület) zaj- és környezeti ártalma jelentősen eltér egymástól. A XVIII. kerületi lakos pere kártérítési per, a XVII. kerületben pedig birtokvédelmi perek indultak – közölte az önkormányzat.

A Budapest Airport szerint az ítélet bizonyíték arra, hogy a ferihegyi repülőtér az előírásoknak megfelelően működik. Rákosmente önkormányzatának álláspontja szerint azonban a Ferihegyi Repülőtér számos tekintetben jogsértően működik – zárul a közlemény.Sporthírek