Órákon keresztül akadozhat a forgalom a 47-es fõuton – felüljárót építenek

Negyedórás, 20 perces várakozásra is kell számítaniuk az autósoknak, akik az következõ napokban késõ este, vagy éjszaka akarnak közlekedni Szeged és Hódmezõvásárhely között a 47-es fõúton. Az épülõ M43-as autópálya hídgerendáit emelik a helyére, ezért többször is lezárják teljes szélességében a fõutat.

Hétfõ éjszakától csütörtök éjszakáig lehet arra számítani, hogy Szeged határában kell várniuk az autósoknak mire továbbengedik a forgalmat a 47-es fõúton. Minden este 9-tõl másnap hajnal 5-ig lehet fennakadás – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. Az épülõ M43-as autópálya felüljáró hídgerendáit emelik a helyére.

A Csongrád Megyei Közútkezelõ Kht. igazgatója Székely Tamás elmondta, hogy nem egész éjszakára zárják le teljes szélességében a fõutat, hanem csak azokra az idõszakokra, amíg maga a beemelés történik. Egy-egy ilyen mûvelet 15-20 percet vesz idénybe és miután ez megvan és elõkészítik a következõ hídgerendát az emelésre, addig a forgalmat a jelzõõrök szakaszosan, váltakozó irányban – vagyis egy sávon – engedik majd. Az igazgató azt mondta, arra számítanak, hogy az este 9 után közlekedõknek kell majd várakozniuk, de tíz után már annyira kicsi a forgalom, hogy nagyon torlódásra nem számítanak és a munkálatokat a reggeli csúcs beindulása elõtt befejezik.