Rakócziék legyűrnék a Budafokot

Baktalórántháza – Jó előjelnek tekinthető a szombati, a budafoki meccs előtt, hogy a héten teljes létszámban gyakorolhatott a Baktalórántháza VSE NB II-es futballcsapatának kerete.

Hány és hány ilyen edzői nyilatkozatot olvashattunk már: „az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal nem.” Nos, a Baktalórántháza VSE tavaszi szezonnyitója után éppen fordított volt a helyzet, hiszen Madalina György csapata teljesítményének örülhetett, a 2–2-es végeredménynek már nem.

– Nagyon elkeserített, holgy nem tudtuk megnyerni az idénynyitó meccset – utalt a múlt szombatra a tréner. – Olyan gólokat hoztunk össze magunknak, amelyekre nem igazán lehet felkészülni. Ha ez a mérkőzés a szezon közepén van, akkor is jó érdemjegyet kaphatott volna, ám figyelembe véve, hogy a szezony nyitányát jelentette, a fantasztikus jelzőt is megérdemelte.

Ez tehát a múlt, a jelen pedig az, hogy a baktaiak szombaton egyik fő riválisuk, a Budafok vendégeként lépnek fel.

– A Budafok bőcsi győzelme nem jött jól számunkra és nem is volt bekalkulálva, ezzel ellenfelünk kapott egy sanszot: már csak bennünket kell legyőznie, és máris egyenesbe kerül – váltott témát Madalina György.

– Mi azon leszünk, hogy Budafokon jó eredményt érjünk el, hiszen az ezt követő két hazai meccsünkön közelebb kerülhetünk céljaink eléréséhez. Az egész felkészülés alatt nem fordult elő olyan, mint a héten, hogy a keret mind a húsz tagja együtt tudott dolgozni, az utazó csapatból a most felépült Márkus Gyula és a három sárgás Bodnár János fog kimaradni. Amúgy a budafokiakkal nagyon jó a kapcsolatunk, bízunk benne, hogy nem hozzák meg azt a számunkra kellemetlen döntést, miszerint a műfüves pályájukra viszik a mérkőzést.

– Bodnár Tibor –