Rákóczi-vár, Boldogkői vár, Vizsoly…

Akt.:
Gyönyörű tájak
Gyönyörű tájak
Miskolc – Tartson velünk április 23-án a Zempléni-hegységbe! Péntekig még jelentkezhet!

Program: a kora reggeli indulást követően a Hegyalja kapujának számító Szerencsre érkezünk, ahol megtekintjük a hangulatos parkkal övezett, késő reneszánsz stílusú impozáns Rákóczi-várat, mely Borsod-Abaúj-Zemplén megye legfiatalabb vára, valamint tárlatvezetéssel a Zempléni Múzeumot is.

Történelmi idők

Következő állomásunk Boldogkőváralja: a tatárjárás után, Árpád-házi IV. Béla király ösztönzésére emelt Boldogkői vár távolról is jól látható sziklaszirtet koronáz. Restaurált falai közt színpompás várjátékokkal: kóborlovagok párbajbemutatójával, és jelmezes tárlatvezetéssel idézik fel a daliás történelmi időket.

Továbbutazunk Vizsolyba, ahol megebédelünk, megtekintjük a múzeumot, valamint a hungarikumok között helyet foglaló hatalmas műremek egy eredeti példányát is. Ráadásul egy interaktív nyomtatástörténeti kiállításon is részt veszünk, ahol átélhetjük a vizsolyi biblia megszületésének körülményeit, a fordítástól egészen a nyomtatásig.

Utolsó állomásunk Regéc: az új Látogatóközpont, illetve fakultatív programként a Zemplén egyik hatalmas csúcsán található, egykor a Rákócziak sasfészkének is nevezett Regéci vár. Hatalmas területen, 8–10 méter magas, vaskos falak, boltívek és a lenyűgöző körpanoráma mellett a közelmúltban az északi vár területén lezárult nagyszabású fejlesztés eredményét is megtekinthetjük: új és eddig nem tapasztalt élmények várják az érdeklődőket. Tartson Ön is velünk!

ÉM


Tudnivalók

  • Időpont: 2016. április 23. (szombat).
  • Részvételi díj: 8.990 Ft/fő.
  • Indulás: a kora reggeli órákban Miskolcról.
  • Foglalási és fizetési határidő: 2016. április 15. (péntek).

A tájékoztatás nem teljes körű! Jelentkezés és további információ a szervező elérhetőségein!

Szervező: Expert-Holiday Utazási Iroda 3525 Miskolc, Kazinczy u. 3., 46/780-450 (H-P 09.30-18.00); bankszámlaszám: 10918001-00000117-51320000, info@expertholiday.hu; www.megbizhatoutak.hu. Eng. szám: U-001257, adószám: 23314823-2-05.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, az ebéd, valamint a belépők költségét (Szerencsi Rákóczi-vár, Boldogkői vár, vizsolyi református templom, interaktív nyomtatástörténeti kiállítás, Regéci Látogatóközpont), és a csoportkísérő díját. Nem tartalmaz utasbiztosítást, illetve belépőt a Regéci várba (fakultatív program).

hirdetés


hirdet�s