Sport

2012.12.26. 19:58

Osztrák jégkorongliga - Furcsa bírói döntés, fehérvári vereség

Székesfehérvár, 2012. december 26., szerda (MTI) - A Sapa Fehérvár AV19 hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett az Olimpija Ljubljana együttesétől az osztrák jégkorongliga (EBEL) szerdai játéknapján. A magyar csapat megóvja a találkozót.

Székesfehérvár, 2012. december 26., szerda (MTI) - A Sapa Fehérvár AV19 hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett az Olimpija Ljubljana együttesétől az osztrák jégkorongliga (EBEL) szerdai játéknapján. A magyar csapat megóvja a találkozót.A fehérváriak az első harmadban Frank Banham emberelőnyös góljával szereztek vezetést, majd a második felvonásban tartották az előnyt.

A záró harmadban Kovács Csaba eresztett meg messziről egy lövést, amely a jégről felpattanva a hálóba vágódott, ám a játékvezetők hosszas videózást követően úgy látták, hogy a korong nem volt bent. Ugyanakkor a televíziós közvetítés - valamint az MTI helyszínen tartózkodó tudósítja is - megerősítette, hogy egyértelműen bent volt a korong.

Ezt követően a szlovénok egyenlítettek, majd négy perccel a vége előtt a két csapat vasárnapi mérkőzésén kétszer is eredményes, az NHL-es Detroit Red Wings kötelékébe tartozó Jan Mursak találatával eldöntötték a találkozót.

A mérkőzés után a Fehérvár bejelentette, hogy játékvezetői műhiba miatt megóvja az összecsapást, és szeretné elérni, hogy a találkozót újrajátsszák.

Eredmény

Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana (szlovén) 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

---------------------------------------------------------------------

gólszerzők: Banham (17.), illetve McBride (47.), Mursak (56.)

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!