Rákóczi korába utazhatnak a gyerekek vasárnap a Nemzeti Múzeumban

Egy két és fél órás idõutazáson vehetnek részt a gyerekek vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeumban. Elsõsorban a 6-12 éves korosztályt várják, és II.Rákóczi Ferenc kora áll majd a történeti játszóház középpontjában – elsõsorban- mondta Lovas Judit, az intézmény közmûvelõdési osztályának munkatársa. Az érdeklõdõk egyebek mellett zászlót, bocskort, pártát és haditérképet is készíthetnek.

A Históriás Történeti Játszóház csaknem három évtizede a Magyar Nemzeti Múzeum legsikeresebb múzeumpedagógiai rendezvénye- mondta Lovas Judit. Vasárnap délelõtt fél tizenegykor várják a gyerekeket és szüleiket egy két és fél órás idõutazásra: II. Rákóczi Ferenc kora köré szervezõdnek a programok. Lehet egyebek mellett zászlót, bocskort, leánypártát, haditérképet, násfát és lúdtollal írt pecsétes levelet készíteni, pénzt verni – tette hozzá Lovas Judit.

A közös játék a Rákóczi táborból indul, út közben a gyerekeknek meg kell fejteniük a titkos írással kapott üzenetet, élelmet kell gyûjteniük a hadak számára, meg kell tanulniuk a kapcatekerést és a sebek kötözését, végül sikeresen eljutnak a kuruc táborba.

A történeti játszóházakra a tapasztalatok szerint 70-80 gyermek szokott elmenni, a szervezõk most is hasonló érdeklõdésre számítanak.