Rákay Philip: jövőre is showműsorban kellene kiválasztani az Eurovíziós Dalfesztiválon indulót

Rákay Philip: jövőre is showműsorban kellene kiválasztani az Eurovíziós Dalfesztiválon indulót
Baku, 2012. május 23., szerda (MTI) – Óriási dolognak tartja Rákay Philip, az m1/m2 intendánsa, hogy Wolf Kati tavalyi döntős szereplése után idén a Compact Disco is bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába. Mint az MTI-nek elmondta, a siker arra ösztönöz, hogy jövőre is A Dal című showműsor keretében válasszák ki az indulót.

 

A Magyarországot képviselő Compact Disco és a Sound of Our Hearts című dal a verseny keddi, első elődöntőjéből továbbjutó tíz produkció között volt, ezzel kvalifikálta megát a szombati 26-os fináléba.

“A remek szereplés számomra egyben kiváló visszajelzése annak, hogy a magyar induló kiválasztására idén megszervezett A Dal című televíziós showműsort folytatni kell jövőre is” – fogalmazott az intendáns Bakuban az MTI-nek.

Mint hozzátette, régen volt olyan, hogy a magyar eurovíziós dal kiválasztásánál a közönség és a szakma együtt szavazott valakire, és a keddi bakui első elődöntőben bebizonyosodott, hogy jó döntés született, hiszen a Compact Disco meggyőző produkcióval vívta ki a továbbjutást.

“Most már gyakorlatilag mindegy, mi lesz a döntőben. A Sound of Our Hearts című dal nemzetközi karrierje megkezdődött, folynak a tárgyalások külföldi kiadókkal a további kinti megjelenésekről. Ez Magyarország országimázsa szempontjából is fontos: a Compact Disco egy vállalható, jó minőségű produkcióval érkezett az azeri fővárosba, ami finoman szólva sem mondható el minden résztvevő országról” – jegyezte meg Rákay Philip.

Magyarország a kilencvenes évek első fele óta vesz részt – kisebb-nagyobb megszakításokkal – az Eurovíziós Dalfesztiválon. A legjobb helyezést 1994-ben Bayer Friderika érte el, Kinek mondjam el vétkeimet? című dalával negyedik lett Dublinban. Tavaly Wolf Kati What About My Dreams? (Szerelem, miért múlsz?) című dalával a döntő 22. helyén végzett.

Világszerte évente 100-120 millióan kísérik figyelemmel az Eurovíziós Dalfesztivált, amely az Európai Műsorsugárzók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny. Idén 42 ország képviselői indultak Bakuban.