Rakaczki Zoltán európai alelnök lett

Rakaczki Zoltán európai alelnök lett
Rakaczki Zoltán európai alelnök lett
Miskolc – Rangos szakmai elismerésben részesült Rakaczki Zoltán, a MEAFC ügyvezetője, amikor is nemrégiben megválasztották az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) Ellenőrző Bizottságának alelnökévé.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) jelölését követően az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) vezetése legutóbbi ülésén az újonnan létrehozott Ellenőrző Bizottságának alelnökévé Rakaczki Zoltánt, a MEAFC ügyvezetőjét választotta meg. A megbízatás a 2016-2020 időszakra vonatkozik. A bizottság célja, hogy javaslatot tegyen az Egyetemi Európa-bajnokságok és Európai Egyetemi Játékok részvételi feltételeire vonatkozóan, kidolgozza azok ellenőrzésének és a nevezési díjak beszedésének rendszerét. A bizottság tagjai a kétévente megrendezendő Európai Egyetemi Játékokon – tekintettel az 5000 főt meghaladó létszámra – a gördülékenység érdekében a helyszínen végeznek irányító feladatot.

Rakaczki Zoltán korábban – a Miskolci Egyetem hallgatójaként – az EUSA Hallgatói Bizottságának volt tagja, majd titkára, a 2012-2016-os időszakban pedig az EUSA Felügyelő Bizottságának tagjaként tevékenykedett. Az új terület nem ismeretlen a miskolci sportvezető számára, hiszen a 2014-es és 2016-os Európai Egyetemi Játékokon, az EUSA képviselőjeként hasonló feladatkörben dolgozott, ezt megelőzősen pedig részt vett az események szervezésében.

ÉM-SZIS