Rajzanak a bogarak a Velencei-tó partján

Rajzanak a bogarak a Velencei-tó partján szombaton és vasárnap. A VW Bogár autók tulajdonosai és rajongói 18. alkalommal gyűlnek össze, ezúttal is a gárdonyi Sport Beach-en. A találkozót az idén az eddigieknél is izgalmasabb versenyekkel egészítik ki, de nem maradnak el a koncertek, és lesz közös bográcsozás is.

Idén először versenyt rendeznek a kisautók motorjának össze- és szétszereléséből, és mivel tavaly elmosta az eső, azért most rendezik meg először az éjszakai lángoló hordók közötti szlalomozást.

Keresik a legerősebb bogarat. Szemben áll majd két autó, összekötik őket kötéllel, és hátramenetbe kapcsolva egymást kell majd elhúzniuk, de izgalmas lesz a vakon vezetés is. A sofőrök szemét bekötik, és a mellettük ülő navigálásával kell végigvezetni egy pályán a legkisebb hibaponttal – mondta a Független Hírügynökségnek Bálint György főszervező.

A résztvevőknek ajándék is jár. Mindenki emléklapot kap, aki pedig a legtöbb versenyen részt vesz, elnyer egy exkluzív kupát és a következő évben, ingyenesen kempingezhet másod magával a XIX. VW Bogár Találkozón, Gárdonyban.