Rajtrácslányok Miskolcról

Laczkó Ágnes
Laczkó Ágnes
A két Ágnes hét végi versenyt a legnagyobb sztárok mellett töltötte.

Miskolv – A száguldó cirkusz rajongóinak többsége szinte meghal az irigységtől, ha arról hall, hogy valaki az imádott versenyzők közvetlen közelébe tud kerülni, legyen szó akár csak egy elkapott pillantásról vagy egy autogramról. A miskolci Laczkó Ágnes Edinának és Huszár Ágnesnek a hét végi Magyar Nagydíjon azonban még ennél is különlegesebb élmény jutott: a Hungaroring formaruhájában a rajtrácson állva figyelhették a rajtprocedúrát…

„Barátnőm tanácsára regisztráltattam magam egy budapesti hostessügynökség adatbázisában, így kértek fel vele együtt, hogy menjek el az F1-es verseny rajtrácslányainak válogatására.” – mesélte lapunknak a 20 esztendős LaczkóÁgnes Edina. „Három héttel a futam előtt 100 lányt vittek ki a Hungaroringre, ahol egy zsűri választotta ki az idei év 50 „gridgirl”-jét. Azért ennyit, mert a mezőny 22 autója előtt táblát, mögötte a pilóták nemzeti zászlóit kell tartani, ezen kívül hárman viszik az FIA, Magyarország és az F1 lobogóját, plusz a tartalékok. Szerencsére én is bekerültem a csapatba, így szombaton és vasárnap életre szóló élmények értek.”

„A Hősök teréről rendőri felvezetéssel vittek ki bennünket a pályára, ahol mindenki megkapta az egyenruhát, egy topot, egy rövidnadrágot, egy baseballsapkát és egy cipőt. Négyszer volt jelenésünk a rajtrácson, a két GP-es futamon, a Porsche Szuperkupa versenyén illetve az F1-es starton vonultunk fel, de természetesen utóbbit vártam a legjobban, hiszen nagy Raikkönen szurkoló vagyok.” – mondta a csinos lány, aki politológiát hallgat a Miskolci Egyetemen.

„A rajtnál Rosberg tábláját kellett tartanom, aki a 4. kockából indult, de ennél jobb helyet nem is kaphattam volna, hiszen így közvetlen közelről nézhettem végig, hogy előttem hogyan készülődik az induláshoz Kimi. Beszélgetni, fotózni, aláírást kérni persze ebben a helyzetben nem lehetett, hiszen kamerák és fotóriporterek százai pásztáztak bennünket, de így is olyan jól éreztem magam, hogy jövőre is megpályázom a lehetőséget.”

Címkék: , , , ,