Rajtdobogón a Rallye2

Rajtdobogón a Rallye2
A Csillagvár Bevásárlóközpont – Yokohama Országos Rally2 Bajnokság 61 tagú mezőnye vasárnap reggel a Diósgyőri stadionból rajtolva kezdte meg az idei pontvadászatot.

Az indulás előtti percekben mondták:

Szommer István, Hosszú Zoltán (201), Honda Civic Type-R:
– „Leszakadt” az ég, így ehhez kell igazodnunk, ezért az esőnek megfelelően választottunk gumit. Kicsit óvatosabban fogunk haladni, mert szeretnénk végig autózni a mai napot. Tavalyhoz képest jelentősen erősödött a mezőny, sokkal jobbak az autók, ami azt sejteti, hogy nagyon kiegyenlített küzdelemre lehet számítani.

Szabó Krisztián, Margittai István (203), Peugeot 306 S16:
– Nagyon lényeges, hogy mi fogad bennünket az 1. osztály által előttünk már „bejáratott” gyorsaságikon. Aszfaltos versenyre készültünk, de információink szerint „murvás” lett belőle. Gondot jelenthet, hogy nincs vizes gumink, hiszen amit annak vettünk, kiderült: az is slick. Nehéz lesz, de megpróbáljuk abszolválni a versenyt.

Pap Károly, Ács Csaba (204), Honda Civic:
– Én még soha nem mentem ezeken a pályákon, így kíváncsi vagyok milyen lesz! Ebből adódóan még jobban bízom navigátoromban, aki viszont ismeri a környéket.

Molnár Ferenc, Barta Nándor (205), Honda Civic:
– Kategóriánkban mindenképpen az első öt között szeretnénk végezni. Ennek érdekében ésszel, de ugyanakkor „húzósan” kell versenyeznünk.

Puskádi János, Takács András (206), Honda Civic Type-R:
– Az eső miatt nagyobb kihívás vár ránk, ami azt jelenti, hogy a teljesítendő feladat is nehezebb lesz. Igaz ugyan, hogy óvatosabban kell vezetni, de így érdekesebb az egész.

Gál András, Berger Richárd (207), Suzuki Swift GTI:
– Elgumizni nem tudtuk magunkat, mert esőre nem készültünk. A pályák már szét vannak „túrva”, így vicces lesz a dolog és mindenképpen izgalmas!

Kurtos Róbert, László István (209), Honda Civic:
– Lecseréltük az autónkat, de sokat még nem tudtunk menni vele. Most próbálgatjuk majd a beállításokat. Úgy is mondhatom, hogy számunkra ez a mostani „tesztverseny” lesz.

Németh Imre, Németh Fruzsina (210), Renault Clio Williams:
– Tizenkilencre lapot húztunk akkor, amikor vizes gumikat raktunk fel. Kíváncsian várjuk, hogy bejön-e a kettőt érő „alsó” és nyerünk, vagy Fortuna megtréfál bennünket?

Csáki Gábor, Nagy Zoltán (211), Opel Astra:
– Különösebb terveink nincsenek, kicsit tartunk az esőtől, hiszen ilyen időjárási körülmények között még nem nagyon versenyeztünk. Meglátjuk majd hogyan alakul.

Dr. Gáspár Rezső, Berecz Viktor (212), Honda Civic Type-R:
– Legfőbb célunk, hogy végig menjünk. Szeretnénk egy jót versenyezni és közben jól érezni magunkat.

Rácz Tamás, Nyúzó Norbert (216), Seat Ibiza GTI:
– A közönség, illetve a nézettség szempontjából nagyon jó, hogy együtt versenyzünk az 1. osztállyal. Először indulunk, így annyi a tervünk, hogy pontosan autózzunk és megérkezzünk a miskolci célba.