Nagyvilág

2010.05.29. 11:46

Bokorba rejtett pokolgép ölt meg egy rendőrt Dagesztánban

<p>Út szélén elhelyezett pokolgép ölt meg egy rendőrt és sebesített meg egy másikat Oroszország kaukázusi térségében, Dagesztánban - jelentették az orosz hírügynökségek szombaton a moszkvai belügyminisztériumra hivatkozva. A bokrok közé rejtett detonátor akkor robbant fel, amikor egy rendőrautó elhajtott mellette az úton, Kaszpiszk város közelében.</p>

"Egy rendőr meghalt, egy másik pedig kórházba került. A helyszínre nyomozók mentek" - közölte a belügyminisztérium egyik szóvivője az Interfax hírügynökséggel.

A Kremlhezdagesztáni és más észak-kaukázusi hatóságok régóta küzdenek a térségben jelen lévő felkelők ellen, akiknek támadásai számos rendőr és civil lakos életét követelték az elmúlt években. Dagesztánban ugyanis továbbra is aktívak a csecsen lázadók, dacára annak, hogy a hivatalos orosz álláspont szerint a szomszédos Csecsenföldön véget ért a fegyveres konfliktus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!