Rajt a PannonPipe-kupán

Röviddel az új szezon kezdete előtt, péntektől vasárnapig főpróbát tart a Debreceni Vadkakasok férfi kosárlabdacsapata, mégpedig hazai környezetben, a Főnix Csarnokban, a PannonPipe-kupán.

A Rajko Toroman vezetőedző irányításával készülő hajdúságiak nyilván szeretnék sikerese zárni a hagyományos tornát, és igazából most már a szurkolók is jobban képet kaphatnak arról, milyen játékerőt is képvisel az új garnitúra. A jelentősen átalakított társaság kerete azonban még most sem mondható véglegesnek, elsősorban a középjátékos pozícióra keresnek további megfelelő személy(ek)t az illetékesek.

A program
Október 7., péntek: 15.45: Igokea–Mlekarna Kunin. 18.00: ünnepélyes megnyitó, majd Vadkakasok–Klosterneuburg.

Október 8., szombat: 13.00: DEKE–Baja U20-as bajnoki mérkőzés. 15.00: DEKE–Baja felnőtt bajnoki mérkőzés. 17.00: Mlekarna Kunin–Klosterneuburg. 19.00: Igokea–Debrecen.

Október 9., vasárnap: 15.00: Vadkakasok vezetőség–Rajongók válogatott (bulimeccs). 16.00: Klosterneuburg–Igokea. 18.00: Vadkakasok–Mlekarna Kunin. 20.00: eredményhirdetés, sajtótájékoztató.

Jelenleg is a Vadkakasokkal készül a szlovén Smiljan Pavic, aki a legutóbbi évadban az Euroligában is szerepelt Olimpia Ljubljana alkalmazásában állt. Őt most először láthatja a debreceni publikum játék közben.

A tornán egyébként a házigazdák mellett három külföldi alakulat lép a parkettre, mégpedig a bosnyák Igokea, aaz osztrák Klosterneuburg és a cseh Mlkerana Kunin gárdái. Ez utóbbi csapattal már találkoztak a felkészülés során a Toroman-legények, akkor sima cseh győzelem született.

Az idei esztendőben a PannonPipe-kupa jótékony célokat is szolgál, hiszen a rendezvény teljes bevételét felajánlják a székelyföldi árvízkárosultak megsegítésére. A klub elöljárói kérnek minden szurkolót, hogy csatlakozzanak a nemes kezdeményezéshez, és vásárolják meg a napi 500 forintos belépőt, vagy a három napra érvényes bérletet (2500). Az eseményen való részvétel, a nyugdíjasok és a diákok részére ingyenes.

És még egy információ a sportbarátoknak! A torna keretében, szombaton délután rajtol az NB I. B-s bajnokságban a DEKE alakulata is.

B. R.