Rajt a megyei bajnokságban

Rajt a megyei bajnokságban
Szatmár megye – Rend és fegyelem a pályákon és azon kívül. A IV. ligás bajnokság programja [.rtf – 86KB]

Ezt várja Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (MLE) elnöke a hétvégé kezdődő IV. ligás bajnokság 2007–2008–as idényében. A Szelestyehutai Pro Life – Avasfelsőfalui Energia találkozó nyította meg a labdarúgó „Sport Mania” IV. Liga 2007–2008–as idényét. Az A csoport mérkőzésén a hazaiak győztek 2–1–re. A bükkaljai egyesület tavaly még az V. ligában szerepelt, viszont sok csapat lemondta szereplési jogát a IV. Ligában, így a Megyei Labdarúgó Egyesület (MLE) többek között a szelestyehutai egyesülettel „töltötte ki az űrt”. A Pro Life egyébként alaposan megerősödött a nyári vakáció során, így nem kizárt, hogy a Szelestyehuta lesz a IV. ligás bajnokság egyik meglepetés csapata.

Harc a bajnoki címért
A bajnoki címre esélyes csapatok között sorakozik még az Erdődi Spicul csapata is, de az Óvári Someşul, a Kálmándi Schwaben is III. ligás szereplésre vágyik. A legesélyesebb talán a Nagykárolyi Victoria csapata, mely az elmúlt idény végén esett ki a III. Ligából. A Victoira kerete keveset változott, a kispadon pedig Pintér Sándort Ioan Hecico váltotta, akivel a Kálmándi Scwaben a tavalyi IV. ligás bajnokságba a döntőig jutott. A Victoria egyébként az egyedüli, a III. Ligából kiesett csapat, mely beíratkozott a IV: ligás bajnokságba. Úgy tűnik, a Szatmárnémeti Olimpia helye rendeződött a III. Ligában, míg a Szatmárudvari Florenţa és a Mezőpetri Fink Fenster egyesületek megszűntek.
Ezért kiélezett, jó mérkőzésekre lehet számítani majd ebben az idényben. Nyított a kérdés, ki szerzi meg a bajnoki címet. Mindezek ellenére Szilágyi István, az MLE elnöke úgy gondolja, a tavalyi szezon volt a csúcs. „Nem tudom, hogy sikerül majd elérnünk azt a szintet, mint tavaly. Az elmúlt idény nagyon sikeres volt számunkra és a megyének. A bajnok csapat III. Ligába jutott (a Mikolai Turul – szerk. megj.), az ifi bajnok csapat is megyeközi döntőt játszott (az Erdődi Spicul – szerk. megj.) és I. ligás bírónk lett Kovács István révén. Ez csak néhány példa, amivel alá lehet támasztani kijelentésemet. Nem szeretném, hogy ez az idény rosszabb legyen a tavalyinál” – mondta Szilágyi. Ezért, ebben az idényben inkább arra helyezné a hangsúlyt a bajnokságok szervezésében, hogy rend és fegyelem legyen a pályán és azon kivül. „Azt szeretném elérni, hogy a mérkőzések szépségükért maradjanak emlékezetesek, ne pedig attól, hogy állandóan szídjuk a bírókat. A nézők és a játékosok tartogassák maguknak az obszcén megjegyzéseiket, ne rontsák ezekkel a mérkőzés képet. Ehhez nagy szükség van a települések polgármesterének, a csapatok vezetőinek és rendőröknek a segítségére, akik csillapíthatják a felbőszült nézőket és játékosokat, akik nem tudnak viselkedni egy mérkőzés ideje alatt – folytatta az elnök. – Úgy lesz szép egy találkozó, ha a pályán dől el a mérkőzés sorsa” – folytatta.


Letölthető:  A IV. ligás bajnokság programja [.rtf – 86KB]