Rágyújtotta a lakást nevelt lányára – hat évet kapott

Debrecen, Ózd – Hat év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla egy ózdi férfit, aki felgyújtotta válófélben lévő feleségével közös lakásukat, miközben tudta, hogy nevelt lánya otthon van. Az ítélet jogerős.

A vádlott és felesége között 2008. elején romlott meg a kapcsolat, válófélben voltak, az asszony el is költözött otthonról. A férfi és 21 éves lánya a lakásban maradt, de nem volt jó a kapcsolatuk. A férfi többször megfenyegette válófélben lévő feleségét, hogy megöli, illetve felgyújtja közös lakásukat – közölte Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője.
2008. októberében ezt meg is tette, a lakás egyik szekrényben gyújtott tüzet. A pánikba esett lányt végül a barátja mentette ki a lakásból.

A 6 év börtönbüntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét, illetve azt, hogy a bűncselekmény kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott közeli hozzátartozó sérelmére, ittas állapotban követte el. Az ítélet jogerős.

– Független Hírügynökség –Sporthírek