Rágógumi buktatta le a miskolci tolvajt

Rágógumi buktatta le azt a miskolci férfit, aki ellen – lopás miatt – országos elfogató parancs van érvényben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei hétfőn ( 2008. július 28.) egy közúti ellenőrzés alkalmával Nyékládháza belterületén állították meg egy személygépkocsi vezetőjét. A járműben a sofőrön kívül még két férfi utas tartózkodott.

Az autó ellenőrzése során lettek figyelmesek a rendőrök arra, hogy a csomagtartóban és az utastérben nagy mennyiségű kozmetikai termék és több karton rágógumi található, melyek származásáról sem az autó vezetője, sem utasai nem tudtak érdemi felvilágosítást adni, illetve számlát, igazolást bemutatni. A három miskolci férfit a járőrök a kapitányságra előállították.
Az adatok egyeztetése során kiderült az is, hogy az egyik utas nem tudja magát semmilyen igazolvánnyal igazolni, illetve az általa bediktált adatok valótlanok.

Többszöri meghallgatása, megkérdezése után végül előkerült a 36 éves férfi személyigazolványa. Ekkor azonban az is kiderült, hogy ellene országos elfogató parancsot adtak ki, mert korábban lopás miatt indult ellene eljárás, melynek büntetését még nem töltötte le.

A férfit a miskolci rendőrök őrizetbe vették, ellene és két társa ellen rendőrségi eljárás indul, illetve a járműben talált tárgyak beazonosítása jelenleg még folyamatban van. Minderről Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa számolt be.