Ragaszkodnak a dobogóhoz

A korábban megszokottaknál kicsit zaklatottabban indult a szezon az NB III-as ibrányi labdarúgók számára: az első három meccsből kettőt elvesztett a tavalyi bronzérmes és volt egy elmaradt meccse is.

Azóta viszont beindult a szekér, amit jelez a zsinórban aratott hat győzelem is. Mindennek köszönhetően Németh Károly legénysége nemcsak oszlopos tagja a Tisza-csoport mezőnyéből kiemelkedő kvintettnek, hanem egyenesen a második helyre rakétázott.

– Az eddigi kilenc bajnokinkból nyolc elfogadhatóan sikerült, egyedüli a Létavértes elleni rémálommal nem tudunk azóta sem elszámolni – értékelte az eddigieket Németh Károly edző. – Ezt követően sikerült visszatalálnunk arra az útra, amit már tavasszal kiköveztünk magunknak, de azért nem gondoktól mentes a menetelésünk. Minden héten szembesülnünk kell olyan meccssérülésekkel, amelyek azért eddig nem voltak jellemzőek és a helyzetkihasználás terén is akadnak problémák. Utóbbinak oka lehet, hogy három támadónk közül Imre és Ignácz János szinte folyamatosan maródi, ehhez jön még Vattai kapus és Szilágyi komolyabbnak tűnő sérülése.

Érdekes alakult a Tisza-csoport menetrendje, hiszen a rangadók többsége a szezon hajrájára maradt. Ezek tükrében vajon milyen szezonzárásra számítanak az ibrányiak?

– Az élcsoportból nekünk a Tuzsér és a Sényő elleni találkozónk van hátra, de a Nyíradony vagy éppen a Hajdúnánás ellen sem számíthatunk sétagaloppra – így a szakember. – Célunk a dobogó, ehhez már ősszel is ragaszkodunk, bár az élmezőny tagjai még alaposan körbeverhetik egymást. Ami azt illeti, jó érzés, hogy ennyi megyebeli csapat játszik meghatározó szerepet a bajnokságban, ami utalás arra: errefelé ezen a szinten több a jó játékos és komolyabban is veszik a csapatok a bajnokságot. A Mátészalka felzárkózását is várom és örülök annak is, hogy a Szakoly sem adta még fel.

– Bodnár Tibor –