Rágalmazásért pereli a BKV-t két feljelentett cég – RTL

Rágalmazásért pereli a BKV-t két cég, amelyek ellen feljelentést tett a közlekedési vállalat – hangzott el a kedd esti RTL Híradóban. A cégek szerint õk maradéktalanul teljesítették a velük kötött szerzõdést, csak a BKV dokumentációja volt hiányos.

A közlekedési vállalatnál azt mondják: attól, hogy egy szerzõdést teljesítettek, az még lehet szabálytalan.

Az egyik reklámügynökség szerint az is bizonyítja, hogy teljesítették a feladatot, hogy a Combinók népszerûsítéséért folytatott kampányukkal szakmai díjat is nyertek. Az 50 milliós szerzõdés teljesítését igazoló dokumentumokat néhány hete a BKV kérésére újra elküldték, mégis feljelentették õket. Õk pedig rágalmazás miatt indítottak pert a BKV ellen.

A közlekedési társaság szóvivõje, Székelyné Pásztor Erzsébet szerint elõfordulhat, hogy a cég teljesített, mégis szabálytalan volt a szerzõdés. Például hamarabb volt a számlakifizetés, mint a szerzõdéskötés.

A BKV legutóbb 12 cég ügyében tett feljelentést. Ezek közül kettõ tett válaszlépést, de több is jelezte: alaptalannak tartja a gyanúsítást.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság már a múlt héten kérte, ne tegyenek újabb feljelentéseket. A BKV-nál most mégis azt mondják: a hét második felében több szerzõdés miatt ismét a rendõrséghez fordulnak, szerintük ez kötelességük.

Címkék: , ,