Rácz Jenőt választották a Magyar Kórházszövetség következő elnökévé

Rácz Jenő, az első Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója lesz a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnöke 2010-től. A következő elnököt az MKSZ siófoki kongresszusán csütörtökön választották meg. Az MKSZ alapszabálya szerint a szövetség következő elnökéről mindig három évvel korábban döntenek. Így a szövetség elnöki tisztét csütörtöktől betöltő Varga Ferencet, a siófoki kórház főigazgatóját 2004-ben jelölték ki.

A szövetség kiáll az egészségügy átalakítása mellett, de jelenleg nem híve a több-biztosítós modell bevezetésének – mondta az MKSZ leköszönő elnöke, Golub Iván, a fővárosi Uzsoki kórház vezetője a siófoki kongresszuson. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának tapasztalatai szerint a résztvevő kórházigazgatók, bár szerdán tapsban törtek ki az egészségügyi miniszter lemondásának hírére, a közgyűlésen nem kommentálták Molnár Lajos távozását.

Rácz Jenő sebész, traumatológus 2002. júniusától az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt, 2004-2006 között pedig egészségügyi miniszter. Jelenleg a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója. 2000 óta a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja.