Rácsok mögött játszik a zenekar

Az együttes Márianosztrán
Az együttes Márianosztrán
Kisvárda (KM) – A kisvárdai Keleti Front rövid időn belül háromszor lépett fel a rabok előtt. Ám az igazán ritkaság számba megy, hogy egy formáció rövid időn belül háromszor is a „rácsok mögé” kerül. A bandáról. A zenekarról szóló tavalyi cikkeink közül néhány letölthető [.pdf – 54KB]

Köztudott, hogy az utóbbi időben a magyar könnyűzenei együttesek közül több fellépett már büntetés-végrehajtási intézetben. Ám az igazán ritkaság számba megy, hogy egy formáció rövid időn belül háromszor is a „rácsok mögé” kerül – méghozzá önként, vígan és természetesen dalolva. A kisvárdai és megyeszékhelyi zenészekből álló Keleti Front zenekar is gyakori börtönlátogató bandák közé tartozik: tavaly júniusban Sátoraljaújhelyen debütáltak, majd kétszer Márianosztrán zenéltek a rabok kívánságára.

Kutyás őrök
– Hátborzongató érzés volt, amikor bezárult mögöttünk az ajtó – ismerte be Szécsi Norbert, a Keleti Front énekese, aki hozzátette: – Az elítéltek kezdetben kissé cinikusak voltak, de néhány szám után aztán mindez megszűnt: feloldódtak (velünk együtt persze), és látható, hallható lelkesedéssel fogadták dalainkat. Mindazonáltal a koncert hangulatára rányomta bélyegét, hogy a fellépés közben kutyás és fegyveres őrök vigyáztak ránk – árulta el a Keleti frontos énekes.
A második márianosztrai fellépést a jó időnek köszönhetően csak részben „zárt” helyen, jelesül a börtönudvaron tartották. Ezen kizárólag a jó magaviseletű „lakók” vettek részt közvetlenül, ám a többiek is nyomon követhették a koncertet az emeleti cellák ablakaiból. A fiúk azt mondják, hamarosan visszatérnek a börtönbe, de hogy pontosan melyikbe, azt még egyelőre nem tudják, ám a lázas szervezés folyik.

Születésnap
Természetesen a fiúk nemcsak raboknak zenélnek, hanem a szabad embereknek is. Őket a zenekar 5 éves születésnapi bulijaira várják. Április 13-án 19 órától Kisvárdán a Várszínház és Művészetek Háza színpadán, majd 28-án 21 órától Nyíregyházán a Pódium Caféban ünnepelnek, illetve csapnak a húrok közé. Jó hír, hogy a zenebarátoknak a belépőre egyik bulin sem kell költeni, mert azt a szervezők – afféle szülinapi ajándék gyanánt – állják mindenkinek – újságolta Bíró Zsolt, a zenekar sajtósa.

– Kovács Bertalan –