Rács mögött maradnak a csecsemőgyilkossággal vádolt boldvai szülők

Akt.:
Rács mögött maradnak a csecsemőgyilkossággal vádolt boldvai szülők
Rács mögött maradnak a csecsemőgyilkossággal vádolt boldvai szülők
Boldva, Miskolc – A Miskolci Törvényszék az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a házaspárnak, akikkel szemben „tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, előre kitervelten, társtettesként elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények” miatt indult büntetőeljárás.

Táskába tették a csecsemőt

Mint írtuk, a férfi és a nő élettársakként egy háztartásban éltek Boldván. Az ügyben első rendű vádlott férfi tíz éven át kényszerítette vér szerinti leánygyermekét arra, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. A lány – aki harmadrendű vádlott az ügyben – terhes lett és titokban gyermeket szült. A gyermek származását titkolták a településen, apa nélkül anyakönyvezték. A lány azonban ismét teherbe esett. Ekkor a férfi és másodrendű vádlott felesége, aki évek óta tudott a szexuális erőszakról és az ellen semmit nem tett közösen elhatározták, hogy a terhesség tényét eltitkolják. A gyermek születését követően az életképes csecsemőt ruhába tekerték és egy táskába helyezve az ágyneműtartóba rejtették. A csecsemő ellátatlanság miatt, mintegy négy óra múlva meghalt.

Életfogytiglan is lehet

A vádlottak személyi körülményeire és a vádbeli bűncselekmények tárgyi súlyára tekintettel – azok 10-20 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetők – a bíróság a szökés, elrejtőzés veszélye miatt helyt adott az ügyészség indítványának: a házaspár előzetes letartoztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta. A harmadrendű vádlott lány szabadlábon védekezhet.

ÉM-SZB


Csecsemőgyilkosság Borsodban - A helyszín
Miskolc - Az apa, az anya és a lánya előre eltervezték, hogy megölik a csecsemőt. Előre kitervelten, tizennegyedek életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség ...